The North Color maakt live debuut in Podium10

The North Color maakt live debuut in Podium10

Folk pop band The North Color maakt haar live debuut in Podium10 in Bladel. Samen met voor programma Aidan laten ze zien dat goede muziek niet van ver hoeft te komen.

Frontman Chris van der Linden vormt samen met Sjoerd Jansen, Rik van Bavel, Stef Maes en Dennis van den Borne de Kempische basis van deze nieuwe band, The North Color. Deze ervaren muzikanten (met roots in Bladel, Eersel en Reusel) nemen je me op reis met prachtige, sfeervolle folk/pop. Soms klein en ingetogen, soms rauw en uitbundig.

Als ontdekkingsreizigers trokken de muzikanten door Nederland en haar winderige landschappen, roerige seizoenen en langs ferme zeegezichten, gewapend met camper, klapstoeltjes, akoestische instrumenten en mobiele recorder. Het doel: prachtige songs schrijven.

De inspiratie die tijdens deze tochten werd opgedaan, vervlochten ze op een verfijnde manier met de Americana en Folk invloeden en experimentele Indie rock, waarin cello, trompet en accordeon samen gaan met hier en daar een vleugje electro. Of zoals ze tijdens hun pop-uptredens in Eersel en Bladel bewezen, een pak rijst met Perzisch tapijt en contrabas…

“Onze songs gaan over verandering, de wind, de zee. Op zoek zijn. Iedereen is wel op zoek naar iets, en de reis houd nooit op”

vertelt zanger Chris van der Linden.

Hoe dat klinkt?… Als The North Color. Kom luisteren en reis met ons mee.

https://www.facebook.com/thenorthcolor

SUPPORT ACT: AIDAN
Aidan is alles wat de doorsnee singersongwriter niet is.
Meer gitarist dan zanger haalt hij het optimale uit zijn gitaar, die dikwijls plat wordt gelegd om ook als percussie instrument gebruikt te worden. Zijn songs zitten niet vast aan traditionele vormen en komen vaak verfrissend uit de hoek. Dit alles wordt compleet gemaakt door metaforische teksten over stukgelopen liefdes en draken, gezongen met een warme, ietwat gepijnigde stem.
Aidan is hard aan de weg aan het werken, met shows in de Effenaar en Muziekgebouw Eindhoven al in de zak. Ook heeft hij in 2014 de Brabant finale van Kunstbende gewonnen, waarmee hij zijn debuut EP “Heart of Stone” heeft opgenomen.
Komend jaar zal hij veel in de Brabantse poppodia te zien zijn met het Proud of the South traject.

https://www.facebook.com/aidanmusician

VIP en normale tickets koop je via www.thenorthcolor.com of aan de kassa op de avond zelf(alleen normale tickets).
Doors open VIP: 20:00 | Doors open: 20:30 | Music: 21:00 – 23:30

Author The North Color

The North Color is an indie folk band from the Netherlands. Writing and recording while traveling places, painting in colors and impressions.

More posts by The North Color

Leave a Reply